Home » OLIMPIADE ȘI CONCURSURI » Concursuri școlare » Concursul START ÎN AFACERI! TOPUL TINERILOR ANTREPRENORI

Concursul START ÎN AFACERI! TOPUL TINERILOR ANTREPRENORI

Concursul ,,Start în afaceri!” s-a adresat elevilor din clasele X – XII / XIII ale unităţilor de învăţământ liceal din judeţul Maramureş şi a fost  organizat şi găzduit, ca de obicei, de Colegiul Tehnic “George Bariţiu”, Baia Mare.

Motivaţia acestei competiţii a fost dată de faptul că mulţi tineri absolvenţi de liceu sau de studii universitare îşi doresc venituri cât mai mari. Chiar dacă experienţa lor este redusă, pretenţiile materiale rămân ridicate. Specialiştii au remarcat că un sfert dintre tinerii de pe piaţa muncii din prezent, aleg să îşi construiască o carieră urmându-şi pasiunile şi stabilindu-şi cu atenţie viitorii paşi. De aceea, s-a considerat că este util să încurajăm tinerii cu aptitudini antreprenoriale să aleagă drumul unei cariere care poate avea un puternic impact asupra unei mari reuşite în viaţă.

Probele concursului au constat dintr-o expoziţie de produse şi servicii în cadrul căreia tinerii antreprenori şi-au promovat produsele într-un mod cât mai convingător şi mai original şi proba cu cea mai mare ,,greutate”, prezentarea şi susţinerea planului de afaceri.

Juriul a reunit inspectori şcolari ai ISJ MM, prof. ing. Livia Pop şi prof. Pavel Filip, reprezentanţi ai Incubatorului de Afaceri şi ai Europe Direct şi prof. metodist  Gicu Marina de la CCD MM.

Echipa noastră a fost formată din: Alina Dacher, Marisia Rist, Alexandru Fabian şi Vasile Şomotiuc, toţi elevi în clasa a X – a la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, Baia Sprie, coordonaţi de ing. Flavia Damian şi Smaranda Leşe.

Ideea noastră de afacere a pornit de la faptul că un stil de viaţă sănătos presupune să ,,consumăm” doar produse naturale, fără aditivi şi fără conservanţi, indiferent dacă este vorba de alimente sau produse cosmetice şi acest lucru se va reflecta în felul în care arătăm, gândim, simţim, adică vom fi mai frumoşi şi mai armonioşi pe toate planurile. Am gândit o societate, S.C. AFRODITA S.R.L., care se ocupă de producerea cremelor cosmetice naturale 100 %.

Prezentarea afacerii noastre a fost momentul cel mai frumos şi original din competiţie, apreciat atât de juriu cât şi de ceilalţi participanţi: o scenetă ce aduce  în zilele noastre ,,Judecata lui Paris”, frumuseţea Afroditei şi înţelepciunea Atenei. Am câştigat premiul II, dar noi suntem convinşi că am fost cei mai frumoşi şi cei mai iubiţi dintre competitori, poate şi cei mai buni, iar cremele ,,Afrodita” au avut un succes teribil.

Acum ne gândim cu nostalgie la momentele magice pe care le trăiam la repetiţii, în compania personajelor din miticul Olimp şi mai ales a frumoasei Afrodita şi aşteptăm cu nerăbdare următorul concurs, în care, cu siguranţă, vom avea din nou o idée genială.