Home » PREZENTARE » Cabinet de consiliere psihopedagogică

Cabinet de consiliere psihopedagogică

Cabinetul de asistenta psihopedagogica isi gaseste scopul in ajutorarea elevilor cu probleme. Uneori gandurile si emotiile negative pot crea probleme majore elevilor care nu au resursele personale de a le face fata. Astfel obiectivele majore ale cabinetului de consiliere sunt promovarea sanatatii si a starii de bine a elevului, dezvoltarea personala si preventia. Cabinetul de asistenta psihopedagogica isi desfasoara activitatea pe trei arii:

  1. Consilierea educationala care vizeaza:

             Cunoasterea si imaginea de sine a elevului;

             Dezvoltarea abilitatilor de management al conflictului si a abilitatilor de comunicare;

             Prevenirea depresiei, anxietati si agresivitatii;

             Dezvoltarea abilitatilor de a face fata stresului;

             Dezvoltarea abilitatilor de prevenire a  consumului de droguri, tutun si alcool;

             Dezvoltarea abilitatilor prosociale;

             Oferirea unor tehnici de invatare eficienta, managementul timpului.

    2. Consilierea si orientarea scolara si profesionala a elevului – are ca si scop dezvoltarea unei identitati vocationale si pregatirea elevilor pentru o viitoare cariera. Astfel consilierea vocationala il ajuta pe elev in alegerea unei specializari potrivite pentru personalitatea si abilitatile sale. Prin consilierea in cariera elevul asimileaza informatii despre luarea deciziilor, despre rezolvarea de probleme, planificare, si cel mai important cunostinte despre sine. Consilierul scolar indruma elevul inspre o viitoare meserie prin realizarea unui profil ocupational, care se realizeaza prin teste si chestionare de evaluare si de auto-cunoastere.

 

    3. Consilierea psihologica in probleme: emotionale, comportamentale, in probleme de invatare, abandon scolar, esec scolar. Consilierea se adreseaza si parintilor care se confrunta cu dificultati de relationare si probleme de comunicare cu copilul lor. Consilierea psihologica vizeaza si evaluarea psihologica prin teste de personalitate, inventare de auto-cunoastere si evaluare.